JÍDLO JAKO LÉK – JAK NA TO

jednodenní kurs o souvislostech našeho života s výživou bude věnován preventivní a léčebné výživě

Na co se můžeme těšit?

Na teoretickou i praktickou výuku.
Co vše souvisí s jídlem - Historický vývoj našich stravovacích zvyklostí - Moudrosti našich předků - jak využívali síly jídla - Jak se dívá věda na současný stravovací vzorec ve vyspělých zemích - Vyrovnaná hladina cukru v krvi - Dobrá nálada - Konstantní a dobrá výkonnost - Mléko - pít či nepít - jak často a jaké? - Největší dietologická studie všech dob a její závěry - je vše genetika nebo lze své zdraví ovlivnit? - Proč máme chuť na sladké a jak si pomoci - Vhodné sladkosti prakticky - Jak číst, co nám tělo říká podle chutí - Přejídání - odlehčené pokrmy - Chutná příprava zeleniny.
Odpovědi na dotazy - Praktické ukázky přípravy pokrmů s ochutnávkou. Během skupinové konzultace budete mít možnost zeptat se na konkrétní zdravotní problém.
Účastníci dostanou písemné materiály ke kurzu.

 


Mgr. Miroslava Slavíková vystudovala obor výživa člověka na Lékařské fakultě MU v Brně, výživou člověka se zabývá více než 16 let. Absolvovala mnoho odborných kurzů v ČR i v zahraničí. Spoluzakládala a několik let pracovala v obchodě se zdraví prospěšnámi potravinami. Pracuje na Krajské hygienické stanici Ústeckého kraje, kde se intenzivně věnuje mimo jiné nutriční úrovni školního stravování. Úzce spolupracuje s Ústavem výživy 3. LF UK Praha, kde je doktorandem, zabývá se zde zejména problematikou výživy a podvýživy seniorů. Od roku 2001 je studentkou Kushi Institutu pro Evropu, absolvovala zde všechny 4 výukové úrovně, včetně lektorské. Pravidelně přednáší pro veřejnost a také na lékařské fakultě v Praze i Brně, řadu let vysílá každý měsíc živě na Českém rozhlase Sever.